top of page
  • Wonderwood

diy papirpotter med pottemaker

Jeg er så smått i gang i drivhuset, med de første forberedelsene til vår.

Det er imidlertid for kaldt til at noe kan overnatte foreløpig, men jeg synes det er koselig å pusle litt med småprosjekter og flytte miniplanter og frø inn på kveldstid dersom det ikke tåler frost.


Noe som alltid blir suksess er å plante hvitløksfedd som har fått groer. Etter kort tid vokser det opp irrgrønt hvitløksgress som er nydelig å drysse i salaten, på pizzaen eller bruke i dressing. Skuddene til hvitløken er mildere i smaken enn selve løken.Jeg brukte pottemakeren min til å lage fine små papirpotter til løken.

Løken kan settes mange i en større potte, eller hver for seg i små potter, slik jeg har gjort her.


For å lage papirpotter trenger man pottemaker og papir. Jeg brukte fargerikt papir fra et blad. Del bladsiden i to og rull bladsiden rundt pottemakeren. Det mest ideelle er nok å bruke avispapir, men jeg synes fargerikt papir er litt mer dekorativt på kjøkkenbenken.
Brett inn nederste del av papirpotten og press den ned formen.

Papirpotten er klar!Jeg satte alle papirpottene på et brett. Det er så fint å gjenbruke det man allerede har og dette brettet kommer fra en fordums takeaway-middag.
Hvitløken liker seg godt et stykke ned i jorden med sammenpresset jord rundt. Groene kan derimot stikke opp i lyset. Vann godt og vent på det deilige hvitløksgresset.
Hvis du prøver selv, lykke til med avlinga!


Comments


Take me back

to Wonderwood

Recent Posts
bottom of page