top of page
  • Wonderwood

diy duftende høstlys // diy scented fall candles

En av mine favoritt høst-sysler er støping av lys. Hver høst kjøper jeg en pakke stearin eller samler sammen gamle lysrester og omskaper dem til nye lys som kan skinne gjennom høsten og vinteren. I år har jeg for første gang prøvd meg på duftlys. Innerst i skapet fant jeg igjen små flasker med duftolje som jeg helt hadde glemt, - jasmin, musk og kokos.

//

I love making my own candles. This fall I`ve tried making scented candles for the first time and I`m really pleased with the result.

Jeg smeltet stearinet i vannbad og tilsatte noen dråper duftolje. Deretter helte jeg det flytende stearinet over i muffinsformer. Vekene festet jeg til et grillspyd som jeg la over formene.

Når stearinet hadde stivnet litt, pyntet jeg lysene med biter fra en kanelstang, stjerneanis, pepperkuler og små gullflak. Dette ser både dekorativt ut og lukter ekstra godt. NB! Vær oppmerksom på at for store biter i stearinet kan ta fyr. Jeg endte opp med å pille ut stjerneanis fra et par at lysene, da dette brant godt.

//

I melted the wax and added a few drops of jasmin and musk. I poured the wax in to muffin forms. When the candle nearly had set, I decorated with small bits of cinnamon sticks, pepper and gold flakes.

Jeg synes det er koselig å oppbevarene lysene i en bolle på bordet slik at jeg har lysene lett tilgjengelig til middagen eller kveldskosen.

//

I keep my candles in a wooden bowl on my dinner table so I can light a candle any time I want.

Håper du ble inspirert til å støpe dine egne lys!

Se også tidligere innlegg om lysstøping HER og HER

Hope you got inspired to making your own candles.

See some of my previous post about candle making HERE and HERE

Take me back

to Wonderwood

Recent Posts
bottom of page