top of page
  • Wonderwood

diy gipsegg // diy plaster eggs

Det er enda noen uker igjen til påske og snøen ligger metershøy rundt husveggen, men jeg drømmer om vår og varme. Inntil videre får jeg nøye meg med vårlige prosjekter innendørs. Denne flotte og vårlige ideen fant jeg på bloggen Nlimme som skrives av Nataliya Limmesand. Se så flotte gips-eggene ble!

Dersom du har lyst til å prøve selv, trenger du:

Materiale: Materials:

Gips Plaster

Vann Water

Plastflaske Plastic bottle

Ballong Balloon

Pappbeger Cup

Trakt Funnel

Saks Scissors

Fremgangsmåte:

1. Bland gipsen i en plastflaske etter anvisning på pakken. Jeg brukte Panduros hobbygips. Den blandes med 2 deler gips og 1 del vann. Rist flasken godt.

2. Blås opp ballongen til ønsket størrelse og træ den på flasketuten. Tøm flaskens innhold i ballongen, knyt ballongen og drei den rundt og rundt til all gipsen har fordelt seg på innsiden av ballongen. Dette krever litt jobbing, for gipsen tørker fort.

3. La gipsen tørke. Jeg lot min store ballong tørke over natten.

4. Klipp opp ballongen. Jeg lot mitt gipsegg ettertørke et par timer, fordi jeg syntes det virket fuktig etter ballongen.

5. Puss gjerne gipsegget lett med et sandpapir, for å fjerne nupper og riper. Jeg ville bruke egget til blomster og hakket bort toppen av egget med en heklepinne. Det er veldig lett å hakke feil, slik at egget sprekker der det ikke skal sprekke, så her gjelder det å ha tålmodighet.

6. Voila!

//

How to:

1. Mix the plaster in a plastic bottle according to instructions. I used Panduros craft plaster. Shake the bottle well.

2. Fill the balloon with air and thread the balloon to the bottle top. Pour the plaster into the balloon. Tie the balloon and start turning the balloon round and round for the plaster to spread. The plaster dries quickly, so you have to work fast.

3. Let the plaster dry. My largest balloon dried over night.

4. Cut open the balloon to reveal the plaster egg.

5. If the egg has little scratches, you can sand it lightly with fine sandpaper. I wanted to use my plaster egg for flowers, so I peeled off the top of the egg. The plaster egg is very fragile, so have patiens doing this, so the egg dont crack in the wrong places.

6. Voila!

HER finner du flere vårlige prosjekter.

For more spring projects click HERE.

Take me back

to Wonderwood

Recent Posts
bottom of page