top of page
  • Wonderwood

diy bivoks-omslag // diy beeswax wraps

En av sommerens enkleste og grønneste prosjekter er disse voks-omslagene, som lages av et stykke tøy og bivoksplater. Omslagene er et miljøvennlig og dekorativt alternativ til plastfolie og matpapir og kan brukes igjen og igjen - bare skyll dem i lunkent vann. De er fine til å pakke inn lunsjen eller frukten i og praktiske til å trekke over skåler og boller.

//

This summers easiest and greenest diy are homemade beeswax wraps. The wraps are made in minutes with fabric and beeswax. This is a really eco friendly and decorative alternative to plastic and foil. The wraps can be used again and again - just wash them in after use.

For å lage dine egne omslag trenger du:

Stoff

Bivoks (jeg klippet opp bivoksplater)

Saks

Bakepensel

Stekeovn

//

To make beeswax wraps you`ll need:

Fabric

Beeswax

Scissors

Oven

Jeg lagde omslag i forskjellige fasonger - noen runde og noen firkantet. Noen for å dekke over krukker og noen til å pakke matpakken i.

//

I made my wraps in different shapes - both round and square

Slik gjøres det:

Legg stoffet på et stekebrett med bakepapir, drysse bivoksen over stoffet og sett i ovnen. Ovnen bør ha ca 150 gr. Bivoksen smelter etter bare et par minutter. Ta brettet ut av stekovnen, pensle den smeltede bivoksen utover stoffet med en bakepensel, slik at voksen fordeler seg jevnt. Løft stoffet av stekebrettet og la voksen størkne.

//

How to:

Preheat the oven to 150 gr. Cover a baking tray with parchment paper, lay the fabric down and sprinkle the fabric with beeswax. Put the baking tray in the oven for a couple of minutes, to make the beeswax melt. When the wax has melted, take the tray out of the oven, lift the fabric off the tray to make it cool down.

Omslagene er klare til bruk (og lukter dessuten kjempegodt!)

//

The wraps are ready to use

Take me back

to Wonderwood

Recent Posts
bottom of page