top of page
  • Wonderwood

blomsterpresse // loppisfunn

Jeg innrømmer det; Jeg er en skikkelig skrotnisse, alltid på utkikk etter gamle skatter og bruksgjenstander. Ett av årets høydepunkter i så måte er brukt- og antikkmessen i Vikingskipet. Fullstappet av kurositeter, gammelt sølvtøy, krystall, antikke bondemøbler og postkort - men også noen skikkelige godbiter innimellom alt det støvete og loslitte.

På vårmessen i år hadde jeg satt meg to mål for øyet; en vintage blomsterpresse og en gammel trappestige. Trappestiger var det nok av i bodene, men enten var de for dyre, for mange malingsflekker, for få malingsflekker, for korte, for lange og jeg fant ikke akkurat den jeg hadde sett for meg.

Blomsterpresse hadde jeg rett og slett inget håp om å finne. Jeg har sett dem på vintage-blogger, i hjemmelagde drivhus og på Ebay, men aldri irl. Lykken var derfor komplett da en vakker (blytung) vintage presse åpenbarte seg mellom never-kurver, hekla duker og messing-lysestaker. DER stod den!

Gammelt blomster-papir lå fortsatt i pressen, sammen med rester av tørkede vårblomster. Den luktet av støv og nyklippet gress.

Nå står den på spisebordet som vakker dekorasjon, men skal absolutt brukes når sommeren kommer. Jeg gleder meg til kommende blomsterprosjekter.

Den som sier at lykke ikke kan kjøpes for penger, har aldri gjort et skikkelig loppis-kupp!

Take me back

to Wonderwood

Recent Posts
bottom of page