top of page
  • Wonderwood

diy marmor foldeperm // diy marble accordion folder

Praktisk og fin oppbevaring kan man aldri få nok av - jeg trengte en mappe til å oppbevare kvitteringer som ligger litt her og der i huset og fant oppskrift på denne enkle og geniale konvoluttmappen.

//

You can never get enough storage - I needed a folder hide away my receipts and found this easy tutorial on how to make a envelope folder.

Slik gjør du:

Klipp til to rektangler i tykk papp. Pass på at rektanglene er litt større enn konvoluttene du skal bruke. Klipp til kontaktpapiret slik at det dekker begge rektanglene med god margin. Legg kontaktpapiret på bordet med klistersiden opp og plassere rektanglene langside mot langside med ca halv cm avstand.

Klipp vekk hjørner fra kontakpapiret som vist på tegningen under og brett kontaktpapiret over rektanglene.

//

How to:

For the cover, cut two rectangles from heavyweight paper. Make sure that the rectangles are slightly larger than the envelopes you`re going to use. Cut the contact paper in a size that covers both rectangles with good margin. Lay down the contact paper on a flat surface with the sticky side up and place the rectangles side by side on the contact paper. Cut off corners and fold the contact paper over the rectangles as shown in the drawing below.

Til å lage selve mappen brukte jeg 10 konvolutter. Klistre igjen konvoluttene og sprett dem åpne med en kniv/brevåpner. Jeg festet washitape i åpningen (som jeg brettet over kanten av åpningen) for å gjøre foldene mer solide.

//

To make the accordion use approx 10 closed envelopes. Cut them open with a sharp object and use washi tape to secure the egdes from tearing. Attatch the washi tape on the outside and fold it over to the inside of the envelope.

Lime konvonluttene oppå hverandre som vist på tegningen under. Lim kun midten av konvolutten, slik at den åpner seg i vifteform. Lime deretter konvoluttene til permens innside.

//

Glue the envelopes on top of each other as shown in the drawing below. Glue the envelopes to the inside om the folder.

Jeg klippet en sirkel i skinn og brukte en garnstump til å lage en enkel lås.

//

Cut out a circle of leather or heavyweigth paper and attach a string to make an easy handle

Kjekt å samle alt på ett sted!

Take me back

to Wonderwood

Recent Posts
bottom of page