diy kandiserte blomster // diy candied flowers
Sommer er årstid for kaker og deilige desserter,- og hva er vel bedre enn is, en frisk sorbet eller en saftig sjokoladekake med kaffe i hagen? Kakene kan lett gjøres sommerlige og innbydende med blomster og grønt fra hagen. Ganske mange blomster kan faktisk spises og enda søtere blir de dersom de kandiseres før de drysses på kaken.
//
What says summer more than ice cream, sorbet or sweet chocolat cakes in the garden? To give your cakes an extra hint of summer, decorate them with edible flowers from your garden. Quite a flowers are actually edible and to make them even sweeter, add some egg and sugar.

Slik gjør du:
Finn noen fine blomster.
Vær helt sikker på at de kan spises før du bruker dem!
Bruk bare selv blomsten.
//
Pick some nice flowers.
Be absolutely sure that they are edible before using them!

Visp eggehvite lett i en bolle
//
Stir egg white in a bowl

Dypp eller pensle blomstene med eggehvite og dryss over sukker.
Legg blostene på et papir til de har tørket. Rist av eventuelt overflødig sukker
//
Brush the flowers with egg white and sprinkle them with sugar.
Put the flowers on a piece of paper to let them dry. Brush of excess sugar


Søtt som bare det!
10 spiselige blomster:
(Mange blomster kan faktisk spises, her er de 10 mest kjente og kanskje lettest gjenkjennelige)
Stemorsblomster
Fioler
Roser
Syrin
Lavendel
Løvetann
Geiterams
Ringblomst
Kattost
Blomkarse
//
10 edible flowers:
Pansy
Violets
Roses
Lilacs
Lavender
Dandelion
Willowherb
Marigold
Kattost
Nasturtiums
