top of page
  • Wonderwood

gjør-det-selv: driv frem knopper innendørs

Det er nesten så jeg ikke greier vente lenger - på våren!

I forrige uke smeltet snøen i hagen, fuglene i mini-skogen vår kvitret og de første solstrålene svei i ansiktet. Men så,.......lavet snøen ned igjen dagen etter. I dag er heldigvis vår-været tilbake på Østlandet og det klør i fingrene etter å grave i jorda, så og plante. Noen tidlig-frø er påbegynt innendørs, ellers prøver jeg å holde meg i skinnet og med skulderbetennelse er det uansett ikke stort jeg får gjort. På en annen side er det fantastisk å sitte på verandaen med en kopp kaffe og se hagen våkne til liv, uten å skulle rake, grave eller ordne.

Det finnes forøvrig måter å tjuvstarte våren på - ta med deg grener fra busker og trær innendørs og se hvordan tørre kvister får knopper, blader og - om du er riktig heldig- blomster. Jeg har pyntet opp stuebordet med syrin fra hagen.

Slik gjør du:

Klipp grenen vinkelrett av treet, slik at treet ikke skades.

Skråbeskjær grenen slik at den får størst mulig sugeflate. Sett grenene i rikelig med vann på et sted med mye lys. Wait for it....

Dag 1:

Dag 15:

Deilige grønne blader og en forsmak på vår...

Håper du får en flott april!

Take me back

to Wonderwood

Recent Posts
bottom of page