top of page
  • Wonderwood

diy toving på genser // diy needle felted sweater

Siste hobbysett fra We Make Collective inneholdt utstyr til toving, en teknikk jeg fra tidligere har forbundet med litt traurige grytekluter og sokker, men som viste seg å være både enkel, morsom og fullt brukbar til litt freshere prosjekter. Inspirert fra bilder på Pinterest og We Make Collectives medlemsside ble det ny og sennepsgul genser på 3-åringen i huset og en gammel sofapute fikk en ny touch.

//

We Make Collective`s latest kit contained needle felting stuff, a craft I`ve always thought of as a bit dull and boring to be honest. But with inspiration from We Make Collective member site and Pinterest I found that needle felting can be done modern and fresh. The Three y.o. got a new sweater and my sofa pillow got a new feel.

Materiale: Materials:

Ull Wool

Tove-nål Felting needle

Svamp Sponge

Genser Sweater

Slik tover du mønster på en genser:

Finn frem ull i de fargene du ønsker. Gjør klar genseren ved å legge tove-svampen inni genseren. Lag tynne remser av ulla og dandere ulla i det ordet eller mønsteret du ønsker. Dersom det er vanskelig å forme mønsteret på frihånd, tegn opp med blyant i forkant. Begynn å stikke ulla ned i genseren og svampen. Se hvordan du gjør det HER.

//

How to:

Prepare the wool by making thin strips of wool. Lay the sponge inside the sweater. Felt the wool to the sweater by piercing the needle through the wool, the sweater and into the sponge. Once the wool is staring to stick to the sweater (and the sponge), start shaping the wool. Check out this basic felting video.

Fra hvit kjedelig genser til kult og unikt plagg!

//

From boring white sweater to cool and unique garment.

("Lille" means small in Norwegian)

 

Teknikken kan brukes på alle typer stoffer. En utdatert sofapute fikk også en liten dæsj gult!

//

Needle felting can be done on almost any fabrics. An old pillow got a new feel with a splash of yellow

Take me back

to Wonderwood

Recent Posts
bottom of page