top of page
  • Wonderwood

diy papir egg // diy paper mache egg

Påsken er endelig her og etter en skikkelig innspurt på jobb er det deilig med noen fridager. Jeg pynter ikke så mye til påske, men synes det er fint med noen egg og litt grønt i potter og vaser. Påskepynten er stort sett hjemmelaget og i år har jeg blitt inspirert av de mange flotte gipseggene på Pinterest og Instagram.

Mine egg er forøvrig laget av papir, og ikke gips, og jeg vil tro at de fleste allerede har materialene man trenger for å lage disse enkle eggene.

Du trenger:

A4-ark

Vann

Potetmel eller decoupage

Ballong

Pensel

Slik gjør du:

1. Fyll en uoppblåst ballong halvfull med vann, før du blåser den opp til den størrelsen du ønsker på egget. Vannet i ballongen gjør den mer stabil når du skal feste papirstrimlene.

2. Riv arkene i strimler, dynk dem i vann i fest dem til ballongen. Jeg penslet med decoupage mellom papirlagene. Du kan også bruke potetmel blandet ut i vann, som gir den samme lim-effekten.

3. Når egget er slik du vil ha det, la det tørke ordentlig (over natten), før du fjerner ballongen.

//

You`ll need:

A4 paper

Water

Decoupage or cornflour

Ballon

Paintbrush

How to:

1. Fill a empty ballon half full of water. Fill the ballon with air, the size you want your paper egg. The water will help keep the ballon stable when you cover it with paper.

2. Tear the paper into strips, soak them in water and attach them to the ballon. I used decoupage in between the layers of paper. If you haven`t got decoupage you can use cornflour an water to make the paper stick.

3. When your egg is finished, let it dry over night before removing the ballon.

God påskeaften til deg!

Happy Easter!

Take me back

to Wonderwood

Recent Posts
bottom of page